Єфективне збирання піддонів

Єфективне збирання піддонів

Велика кількість виробників різних сфер діяльності останнім часом намагаються оновити свої цехи високопродуктивним автоматичним обладнанням, що в свою чергу вимагає відповідної якості сировини з яким працює. На сучасному виробництві має велике значення навіть якість, на перший погляд, звичайного піддона. На таких підприємствах використання піддонів, що були зроблені «на коліні» з допомогою звичайного молотка та гвіздків, не рекомендоване. Їх якість збирання на досить низькому рівні, так-як працівники в ручну не можуть точно витримати допуски по розмірах. В Європі вже тривалий час існують закони, що зобов’язують виготовляти піддони тільки на спеціалізованих лініях, що в свою чергу позитивно впливає на геометрію та якість піддонів загалом.

Велика кількість виробників різних сфер діяльності останнім часом намагаються оновити свої цехи високопродуктивним автоматичним обладнанням, що в свою чергу вимагає відповідної якості сировини з яким працює. На сучасному виробництві має велике значення навіть якість, на перший погляд, звичайного піддона. На таких підприємствах використання піддонів, що були зроблені «на коліні» з допомогою звичайного молотка та гвіздків, не рекомендоване. Їх якість збирання на досить низькому рівні, так-як працівники в ручну не можуть точно витримати допуски по розмірах. В Європі вже тривалий час існують закони, що зобов’язують виготовляти піддони тільки на спеціалізованих лініях, що в свою чергу позитивно впливає на геометрію та якість піддонів загалом. ГОСТ 9557– 87 на 95% збігається з європейським стандартом UIC 435-2 з виробництва піддонів. Єдина відмінність – це відсутність вимог щодо клейм EUR і EPAL на українських піддонах, а все інше – допуски, припуски, товщина, кількість цвяхів, фаски – ідентично. Піддони, що виготовлені на спеціалізованому обладнанні з дотриманням стандартів, відрізняються високою якістю, надійністю, терміном та зручністю в експлуатації і, відповідно, користуються найбільшим попитом.

Людям, на підприємствах яких використовується велика кількість піддонів, не потрібно пояснювати чим відрізняється піддони по якості навіть якщо це стосується лише неточного геометричного збирання чи, здавалося б, такої дрібниці як фаска на крайніх дошках. Найменша шкода відданого браку – це незручність під час навнтажувально-розвантажувальних робіт. На лініях, де відбувається автоматичне складування товару на піддон, такий незначний брак іноді призводить до зупинки цілої промислової лінії, зменшення відвантаженої продукції, втрати прибутку та, можливо, замовника.
Технологія виробництва піддонів дуже проста. Вона потребує дошки 2-го чи 3-го сорту, випиляної в розмір, що вказані в ГОСТі, брусок з цільної деревини чи клеєні з тирси шашки, цвяхи. Таким чином виробництво піддонів легко організувати на любих деревообробних підприємствах, використовуючи відходи виробництва.
Піддони можуть збиратися як з вологих так і з сухих заготовок, але по стандартній технології сушать піддони вже в зібраному вигляді. Згідно з технологічним процесом це остання фаза отримання готового продукту. Режим сушки піддону відрізняється від режиму сушки дошки. Під час сушіння піддонів на одній із стадій вмикається особливий режим, під час якого відбувається термічна, антисептична обробка з одночасним контролем температури піддонів. Провести якісне сушіння, що підвищить довговічність піддонів, та дотриматися європейського стандарту по фітосанітарних нормах дозволять сучасні сушильні камери місткістю до 400м3. Їх також поставляє компанія «МВМ-Київ». Використання даних сушильних камер антисептичної обробки піддонів дає можливість захистити піддон від «цвітіння» деревини, при подальшому використанні тари.
Обладнання, що поставляє компанія «МВМ-Київ» легко налаштовується не тільки на стандартні українські та європейські розміри піддону, а й на любий розмір відповідно до специфічних вимог замовника.
Виробництво піддонів, на сьогоднішній день, не тільки необхідне, але й вигідне, якщо правильно підібрати обладнання. Наприклад, лінії з виробництва піддонів компанії Storti, що поставляє наша компанія, спроможна окупити себе через 1,5 року роботи та приносити більше 5 млн. гривень прибутку на рік. А для підприємств з невеликим об’ємом виробництва піддонів (до 100000 шт/рік) незамінним буде універсальний кондуктор, що дає змогу збивати піддони різних типів, він окупиться за 2-3 місяць та принесе прибутку понад 250 тисяч гривень на рік.
Універсальний кондуктор для збивання піддонів.
Збивання цвяхозабивними пістолетами на універсальному кондукторі, з нашого досвіду, є найбільш оптимальний варіант для виготовлення високоякісних піддонів з найменшими затратами на обладнання та коротким терміном окупності.
Застосування універсального кондуктора дозволяє значно знизити затрати ручної праці на технологічних операціях, забезпечити постійну точність розміру піддонів, підвищити якість продукції та знизити кількість працівників паралельно зі збільшенням продуктивності в 2 рази.